Свържете се с нас
0887454424

Меню
Меню
Материали за изграждане на сауна

08.12.2021 21:53:33

Материали за изграждане на сауна

Какви материали да изберем за изработката на домашна сауна?

 

Употребата на сауната е широкоразпространена традиция в северните народи. Този ритуал за здраве и красота намира все по-голяма популярност. Един от най- често срещаните въпроси е: „Какви материали за сауна да използваме?“

Най- разпространени и ценово достъпни са иглолистните ламперии от смърч и бор. Важно условие е материалът да е обработен за да няма смола.

Северният смърч придава класическа, натурална визия в сауната.

Белият бор е с изчистена текстура и красив светъл цвят, който леко потъмнява с времето. И двата вида ламперия имат приятен свеж дървесен аромат. Светлите ламперии често се комбинират с пейки от северен смърч или абачи. Бюджетно и функционално решение е смърчът за пейки. За по- луксозна визия в сауната, може да се доверите на екзотичната дървесина „абачи“. Лека и здрава структура с приятен цвят. Този материал се загряване слабо, дори при 100 градуса С. Тази отличителна черта прави „абачито“ най-предпочитаният материал за пейки.

За изграждането на сауната, може да изберете и по- тъмна ламперия, която придава луксозен вид и неподправен уют.

Пръв, сред многообразието от материали е Термо Аспенът. Този материал преминава през специални термо камери, където се нагрява от 100 до 300 градуса С. По този начин дървесината потъмнява равномерно и придобива красив финиш на златист цвят с копринени отблясъци.

От друга страна, аспенът не предизвиква алергии, което го прави чудесен избор за обществени сауни. Ламперията няма дървесен аромат и не съдържа смоли.

Луксозна и здрава сауна с красив, натурален и равномерен цвят, може да изградите от Хемлок. Този иглолистен материал не съдържа смоли, а цвета му е несравним с никой друг. Нежен светлобежов цвят с розови нишки. Материалът има изключително поведение при висока температура. Не прегрява и не се деформира, а в същото време разпределя равномерно топлината в помещението. Създава на сетивата усещане за истинска хармония.

Червеният кедър е естествено тъмен материал за облицовка на сауни. Красотата на тази ламперия се крие в уникалността на всяка дъска. Красивият червеникав цвят се комбинира с красив сатенен блясък и разнообразие в нюанса на дъските. Сауна, изработена от червен кедър, очарова посетителите с луксозният си вид, уникален аромат и уют.

Тъмните нюанси ламперия се съчетават хармонично с тъмна дървесина за пейки.

 

За всеки наш клиент предлагаме безплатна 3D визуализация и разпределение на помещението. Нашите дизайнери ще ви помогнат в избора на материали и максимална функционалност на помещението. За вас остава удоволствието от употребата на вашата нова сауна.

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Сауни

Сауни

Материали за изграждане на сауна

Материали за изграждане на сауна

Какви материали да изберем за изработката на домашна сауна? Употребата на сауната е широкоразпространена традиция в северните народи. Този ритуал за здра Какви материали да изберем за изработката на домашна сауна? Употребата на сауната е широкоразпространена традиция в северните народи. Този ритуал за здра 2021-12-08T21:53:35+02:00 Материали за изграждане на сауна

<p>Какви материали да изберем за изработката на домашна сауна?</p> <p>&nbsp;</p> <p>Употребата на сауната е широкоразпространена традиция в северните народи. Този ритуал за здраве и красота намира все по-голяма популярност. Един от най- често срещаните въпроси е: &bdquo;Какви материали за сауна да използваме?&ldquo;</p> <p>Най- разпространени и ценово достъпни са иглолистните ламперии от смърч и бор. Важно условие е материалът да е обработен за да няма смола.</p> <p>Северният смърч придава класическа, натурална визия в сауната.</p> <p>Белият бор е с изчистена текстура и красив светъл цвят, който леко потъмнява с времето. И двата вида ламперия имат приятен свеж дървесен аромат. Светлите ламперии често се комбинират с пейки от северен смърч или абачи. Бюджетно и функционално решение е смърчът за пейки. За по- луксозна визия в сауната, може да се доверите на екзотичната дървесина &bdquo;абачи&ldquo;. Лека и здрава структура с приятен цвят. Този материал се загряване слабо, дори при 100 градуса С. Тази отличителна черта прави &bdquo;абачито&ldquo; най-предпочитаният материал за пейки.</p> <p>За изграждането на сауната, може да изберете и по- тъмна ламперия, която придава луксозен вид и неподправен уют.</p> <p>Пръв, сред многообразието от материали е Термо Аспенът. Този материал преминава през специални термо камери, където се нагрява от 100 до 300 градуса С. По този начин дървесината потъмнява равномерно и придобива красив финиш на златист цвят с копринени отблясъци.</p> <p>От друга страна, аспенът не предизвиква алергии, което го прави чудесен избор за обществени сауни. Ламперията няма дървесен аромат и не съдържа смоли.</p> <p>Луксозна и здрава сауна с красив, натурален и равномерен цвят, може да изградите от Хемлок. Този иглолистен материал не съдържа смоли, а цвета му е несравним с никой друг. Нежен светлобежов цвят с розови нишки. Материалът има изключително поведение при висока температура. Не прегрява и не се деформира, а в същото време разпределя равномерно топлината в помещението. Създава на сетивата усещане за истинска хармония.</p> <p>Червеният кедър е естествено тъмен материал за облицовка на сауни. Красотата на тази ламперия се крие в уникалността на всяка дъска. Красивият червеникав цвят се комбинира с красив сатенен блясък и разнообразие в нюанса на дъските. Сауна, изработена от червен кедър, очарова посетителите с луксозният си вид, уникален аромат и уют.</p> <p>Тъмните нюанси ламперия се съчетават хармонично с тъмна дървесина за пейки.</p> <p>&nbsp;</p> <p>За всеки наш клиент предлагаме безплатна 3D визуализация и разпределение на помещението. Нашите дизайнери ще ви помогнат в избора на материали и максимална функционалност на помещението. За вас остава удоволствието от употребата на вашата нова сауна.</p> <p>&nbsp;</p>

Сравнение на продукти