Свържете се с нас
0887454424

Меню
Меню

04.10.2021 18:23:51

ОБЩЕСТВЕНИТЕ БАСЕЙНИ И COVID 19

Уважаеми клиенти,

Поради продължаващото разпространение на новия коронавирус COVID-19,

получихме редица запитвания  дали е безопасно да плувате.

Фирма Аквамар ЕООД следи събитията и проучванията по въпроса на големите лаборатории в Европа.

Мнението на водещите специалисти по обществено здраве е, че хлорът във водата на басейните унищожава вируса. Въпреки това на посетителите на басейни се напомня да се къпят, както преди да използват басейна така и след напускането му.

За да се намали на риска от инфекция е необходимо и да се спазват задължителните хигиенни предпазни мерки при посещаване на обществени места:

  • измиване на ръцете за най-малко 20 секунди,
  • при кашляне или кихане, покрийте устата и носа си с тъкан или ръкав (не с ръцете си)
  • не докосвайте очите, носа или устата, ако ръцете ви не са чисти.

И най-важното:  ако не се чувствате добре, моля, избягвайте използването на басейна. Така ще гарантирате здравето и безопасността на всички.

Знаете ли, че дезинфектантите за басейни също имат анти вирусоидно действие? Разтвор на CTX 200 / 1 супена лъжица към 10 л вода/  може да дезинфекцира всички общи части на обществените сгради и жилищните блокове. Използвайте тази концентрация само за под / плочки, гранитогрес, мозайка/. За зоните, контактни с човешка кожа, използвайте част от вече полученият разтвор към пет части вода 1:5. Пример: един литър от разтвора за под се разрежда с още 5 литра чиста вода. С тази смес може да третирате парапети, стъклени витрини, гумени повърхности, пластмаса. Не използвайте върху метални повърхности- силно корозионно действие. 

С пожелание за здраве!

Екипът на АКВАМАР ЕООД

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Басейни

Басейни

ОБЩЕСТВЕНИТЕ БАСЕЙНИ И COVID 19

ОБЩЕСТВЕНИТЕ БАСЕЙНИ И COVID 19

Уважаеми клиенти,Поради продължаващото разпространение на новия коронавирус COVID-19,получихме редица запитвания  дали е безопасно да плувате.Фирма Аква Уважаеми клиенти,Поради продължаващото разпространение на новия коронавирус COVID-19,получихме редица запитвания  дали е безопасно да плувате.Фирма Аква 2021-10-04T18:23:51+03:00 ОБЩЕСТВЕНИТЕ БАСЕЙНИ И COVID 19

<h1>Уважаеми клиенти,</h1> <h1>Поради продължаващото разпространение на новия коронавирус COVID-19,</h1> <p>получихме редица запитвания&nbsp; дали е безопасно да плувате.</p> <p>Фирма Аквамар ЕООД следи събитията и проучванията по въпроса на големите лаборатории в Европа.</p> <p>Мнението на водещите специалисти по обществено здраве е, че<span>&nbsp;</span><b>хлорът във водата на басейните унищожава вируса</b>. Въпреки това на посетителите на басейни се напомня<span>&nbsp;</span><span>да се къпят, както преди да използват басейна така и след напускането му</span>.</p> <p>За да се намали на риска от инфекция е необходимо и да се спазват задължителните&nbsp;<a title="Съвети за коронавирус в NHS" href="https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/" target="_blank" rel="noopener">хигиенни предпазни мерки</a><span>&nbsp;</span>при посещаване на обществени места:</p> <ul> <li>измиване на ръцете за най-малко 20 секунди,</li> <li>при кашляне или кихане, покрийте устата и носа си с тъкан или ръкав (не с ръцете си)</li> <li>не докосвайте очите, носа или устата, ако ръцете ви не са чисти.</li> </ul> <p>И най-важното:&nbsp;<span>&nbsp;</span><span>ако не се чувствате добре, моля, избягвайте използването на басейна.&nbsp;</span>Така ще гарантирате здравето и безопасността на всички.</p> <p><strong>Знаете ли, че дезинфектантите за басейни също имат анти вирусоидно действие?</strong><span>&nbsp;</span>Разтвор на<span>&nbsp;</span><a href="https://www.pools.bg/%D0%91%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BC-%D1%85%D0%BB%D0%BE%D1%80-CTX200.html.html">CTX 200</a><span>&nbsp;</span>/ 1 супена лъжица към 10 л вода/&nbsp; може да дезинфекцира всички общи части на обществените сгради и жилищните блокове. Използвайте тази концентрация само за под / плочки, гранитогрес, мозайка/. За зоните, контактни с човешка кожа, използвайте част от вече полученият разтвор към пет части вода 1:5. Пример: един литър от разтвора за под се разрежда с още 5 литра чиста вода. С тази смес може да третирате парапети, стъклени витрини, гумени повърхности, пластмаса. Не използвайте върху метални повърхности- силно корозионно действие.&nbsp;</p> <p>С пожелание за здраве!</p> <p>Екипът на АКВАМАР ЕООД</p>

Сравнение на продукти