Свържете се с нас
0887454424

Меню
Меню
Употреба и поддръжка на сауната

13.10.2022 16:48:02

Употреба и поддръжка на сауната

Употреба и поддръжка на домашна сауна

Какво е важно да спазваме за да запазим сауната здрава и функционална по-дълго:

  1. Сауната е съоръжение с ниска влажност и висока температура (80-110 градуса С.) изберете температура, която е поносима за вас.
  2. Не отваряйте външни прозорци за да охладите помещението. Влажният външен въздух, може да повреди дъските в сауната.
  3. Почиствайте сауната при температура до 30-35 градуса. Комбинацията от физическа активност и висока температура, може да бъде опасна за вашето здраве.
  4. Почистване на пейките и скарата на пода. Почиствайте дъските в сауната с препарати предназначени за тази цел. Битовата химия съдържа компоненти, които могат да променят цвета на дървото, а част от съставките им могат да са токсични при висока температура. Започнете с дезинфекция на сауната. За целта използвайте Чистител за сауна Harvia. Напръскайте пейките и скарата с пулверизатор и избършете с мека, суха кърпа. Изчакайте 5-10 минути докато изсъхнат повърхностите и нанесете парафиново олио Harvia. Oлиото се нанася върху мека суха кърпа и се разнася равномерно върху пейките. Двата продукта не оставят аромат след употреба. Ако забележите петна от пот по пейките, може да ги отстраните с фина шкурка и след това да импрегнирате с парафиново олио.
  5. Ароматерапия и овлажняване на въздуха. Важно правило за дълготрайна употреба на вашата сауна е да спазвате правилата за изсипване на течности върху камъните на печката. Тази процедура може да се прави при температура на съоръжението от 80 градуса нагоре. Изсипете 1 черпак през 10 минути. По- голяма интензивност или по- голямо количество вода, могат да достигнат до нагревателите на печката и да предизвикат повреда. Не бива да се забравя, че високата влажност на въздуха в сауната не само затруднява изпотяването, но и я прави по-трудно поносима.

Престоят в сауна трябва да е в рамките на 10-15 мин. Следва охлаждаща процедура.

Коментари

Асен Копарански
Асен Копарански 29.01.2023 Здравейте, Интересувам се от изграждане на инфрачервена сауна,парна баня,джакузи или хидромазажна вана в къща в Белащица,Пловдив.

Остави коментар

Сауни

Сауни

Употреба и поддръжка на сауната

Употреба и поддръжка на сауната

Употреба и поддръжка на домашна саунаКакво е важно да спазваме за да запазим сауната здрава и функционална по-дълго:Сауната е съоръжение с ниска влажнос Употреба и поддръжка на домашна саунаКакво е важно да спазваме за да запазим сауната здрава и функционална по-дълго:Сауната е съоръжение с ниска влажнос 2022-10-13T16:48:04+03:00 Употреба и поддръжка на сауната

<p><b>Употреба и поддръжка на домашна сауна</b></p> <p><b>Какво е важно да спазваме за да запазим сауната здрава и функционална по-дълго:</b></p> <ol> <li>Сауната е съоръжение с ниска влажност и висока температура (80-110 градуса С.) изберете температура, която е поносима за вас.</li> <li>Не отваряйте външни прозорци за да охладите помещението. Влажният външен въздух, може да повреди дъските в сауната.</li> <li>Почиствайте сауната при температура до 30-35 градуса. Комбинацията от физическа активност и висока температура, може да бъде опасна за вашето здраве.</li> <li>Почистване на пейките и скарата на пода. Почиствайте дъските в сауната с препарати предназначени за тази цел. Битовата химия съдържа компоненти, които могат да променят цвета на дървото, а част от съставките им могат да са токсични при висока температура. Започнете с дезинфекция на сауната. За целта използвайте <a href="https://www.pools.bg/product/chistiteldezinfektant-za-sauna-harvia-500-ml" title="Дезинфектант за сауна">Чистител за сауна Harvia</a>. Напръскайте пейките и скарата с пулверизатор и избършете с мека, суха кърпа. Изчакайте 5-10 минути докато изсъхнат повърхностите и нанесете <a href="https://www.pools.bg/product/parafinovo-olio-harvia-500ml" title="Импрегнант за пейки в сауна">парафиново олио Harvia</a>. Oлиото се нанася върху мека суха кърпа и се разнася равномерно върху пейките. Двата продукта не оставят аромат след употреба. Ако забележите петна от пот по пейките, може да ги отстраните с фина шкурка и след това да импрегнирате с парафиново олио.</li> <li>Ароматерапия и овлажняване на въздуха. Важно правило за дълготрайна употреба на вашата сауна е да спазвате правилата за изсипване на течности върху камъните на печката. Тази процедура може да се прави при температура на съоръжението от 80 градуса нагоре. Изсипете 1 черпак през 10 минути. По- голяма интензивност или по- голямо количество вода, могат да достигнат до нагревателите на печката и да предизвикат повреда. Не бива да се забравя, че високата влажност на въздуха в сауната не само затруднява изпотяването, но и я прави по-трудно поносима.</li> </ol> <p><strong>Престоят в сауна</strong> трябва да е в рамките на 10-15 мин. Следва охлаждаща процедура.</p> <p></p>

Асен Копарански Асен Копарански

2023-01-29T22:35:00+02:00
Здравейте, Интересувам се от изграждане на инфрачервена сауна,парна баня,джакузи или хидромазажна вана в къща в Белащица,Пловдив.
Сравнение на продукти